Bedrijfsnaam:
Ivy Group B.V.

Naam:
Mark van Ginkel

Branche:
Vastgoed belegger en ontwikkelaar

Belangrijkste product/dienst:
investeren en ontwikkelen van winkelvastgoed

Korte beschrijving:
Het ontwikkelen van- en beleggen in winkelvastgoed in de top 10 binnensteden van Nederland

 

E-mail: mark@ivygroup.nl
Tel: 020-3449060
Locatie: Egelantiersgracht 390 Amsterdam
Linkedin:Ivy Group B.V.
Website:www.ivygroup.nl

 

IMG_1319Mark

Mark van Ginkel, partner Yvy Group te Amsterdam

vastgoed & geloof 

Ik ben werkzaam bij Ivy Group (voorheen Emmes Group, onlangs is de naam gewijzigd). De organisatie bestaat sinds 2005 en is opgericht door mijn twee mede-partners Martin Smit en Lodewijk Bianchi. 

In 2008 kwam ik bij hen in dienst en in 2013 ben ik mede-partner geworden. We hebben een team van in totaal 7 mensen. We beleggen en ontwikkelen in vastgoed en richten ons vooral op binnenstedelijke herontwikkelingen en op retail vastgoed.

Ik ben vooral verantwoordelijk voor de ontwikkelingen die we doen. Ik houd me bezig met het traject na de aankoop van een project en begeleid het maken van studies en plannen, contracteer huurders en stuur ons bouwkundige team (architect, bouwkundige, adviseurs en aannemer) aan. Verder ben ik verantwoordelijk voor twee personeelsleden. Omdat we een kleine organisatie zijn, doe ik tussendoor van alles en nog wat.

Stad beetje mooier maken
Eigenlijk heb ik nooit gekozen voor dit beroep. Ik ben er dankzij een bijbaan tijdens mijn studie vanzelf ingerold. Omdat het goed beviel ben ik niet meer weggegaan. Ik vind het leuk om iets te creëren en de stad nog een stukje mooier te maken. We restaureren bijvoorbeeld een monument of we blazen nieuw leven in een oud, niet meer functionerend kantoorgebouw door het te transformeren tot winkels of woningen.

Leuk werk, maar soms best zwaar. Er zit veel druk op projecten. Zowel financiële druk, omdat het vaak om relatief grote investeringen gaat, als tijdsdruk.

Voor mij persoonlijk gaat er iets veranderen. Ik zie uit naar het kindje dat Rianne, met wie ik vijf jaar getrouwd ben, en ik in september verwachten. 

Christelijke visie: eerlijkheid en respect
Met mijn niet-christelijke werknemers deel ik veel waarden en normen. Met name respect en eerlijkheid is in de vastgoedwereld nog weleens ver te zoeken. Ik zie vaak om me heen dat als het om geld gaat, mensen rare dingen kunnen doen. Wij proberen daarin anders te zijn dan anderen, komen onze afspraken na. Daarnaast vinden we delen belangrijk. Als we goed verdienen aan een project, kunnen de mensen die voor ons werken en met wie we samenwerken daar ook goed aan verdienen. Onlangs hebben we een stichting opgericht waar al onze incidentele inkomsten naar toe gaan. 

In mijn christelijke opvoeding heb ik meegekregen eerlijk te zijn en vooral iedereen met respect te behandelen. Ik probeer dat elke dag weer toe te passen door transparant te zijn over alles wat we doen en respect te tonen aan iedereen met wie we zaken doen, van een bouwvakker tot de CEO.

 

Ati van Gent

ativangent@maandbladreveil.nl

 

De Reveil Business Club heeft een tweeledig doel: ondernemers en leidinggevenden toerusten en inspireren en met de opbrengsten uit de ledencontributie Reveil een betere financiële basis geven. De Reveil Business Club is opgericht door en voor ondernemers die Reveil een warm hart toedragen.