Bedrijfsnaam:
Bureau Majstro

Naam:
Harold Nijkamp

Branche:
Klusbedrijf, ICT en advies voor vastgoedbeheer

E-mail: info@majstrogroep.nl
Tel: 0318 – 850050
Locatie: Lange vore 8, 3902GP Veenendaal

Website:
www.majstrogroep.nl

 

Harold Nijkamp van Majstro

Hou je aan je woord en communiceer eerlijk

Harold Nijkamp is lid van de Reveil Business Club. Hij stelt zichzelf en zijn bedrijf, Majstro in Veenendaal, voor.

Ben je verliefd, verloofd, getrouwd? Heb je kinderen?
“Ik ben verliefd, verloofd en getrouwd en heb vier prachtige kinderen, twee meiden en twee jongens.”

Kun je iets vertellen over je bedrijf en de geschiedenis ervan?
“In 2016 heb ik mijn eigen bedrijf opgestart. In die periode werkte ik ook nog als senior inspecteur vastgoed in loondienst. Ik heb altijd wel de wens gehad om voor mezelf te werken. Doordat ik de mogelijkheid had een grote opdracht voor een jaar te krijgen heb ik de overstap gemaakt.”

Wat houdt je functie precies in?
“Binnen Majstro ben ik werkzaam op drie verschillende vakgebieden. Binnen de ICT doe ik bijvoorbeeld veel op het gebied van aanleg en onderhoud van netwerken en probleemoplossing van computers en laptops. Daarnaast doe ik ook kluswerkzaamheden voor particulieren en bedrijven, bijvoorbeeld aanleg van keukens. Binnen het vakgebied advies houd ik mij bezig met gebouwgebonden installaties.”

Werk je fulltime? Waarom heb je gekozen voor dit beroep?
“Ik werk meer dan fulltime en houd erg van afwisseling. Daardoor heb ik ook eerder in mijn loopbaan bij diverse werkgevers gewerkt en heel verschillende dingen gedaan. Het werken voor mezelf geeft mij veel vrijheid om mijn eigen agenda te bepalen. Routinematig werk verveelt mij vrij snel.”

Maakt dit werk je gelukkig? Is het zwaar? Kun je – en zou je dat willen – ermee doorgaan tot je 67e?
“Ik vind mijn werk erg leuk en het maakt mij gelukkig om wat te kunnen betekenen voor anderen. Ik ervaar mijn werk niet als zwaar. Ik kan mij niet voorstellen dat ik na mijn 67e níét meer werk.”

Doe je aan bijscholing?
“Jazeker, het is noodzakelijk om goed op de hoogte te blijven van alles wat er speelt. Via een aantal opdrachtgevers en groothandels waar ik mijn materialen bestel, volg ik regelmatig cursussen.”

Heb je een christelijke visie voor je bedrijf?
“Dat niet, maar omdat ik zelf christen ben geloof ik dat ik in mijn werk en in contacten met anderen wel iets kan uitdragen hoe je met elkaar omgaat, dat je je houdt aan je woord en dat je eerlijk, open en transparant communiceert.” 

Waarin uit zich dat?
“Ik houd niet van achter iemand z’n rug om iets zeggen. Als je iets vindt moet je er niet met anderen over roddelen, maar het bespreekbaar maken met de persoon in kwestie. Met zowel collega’s bij opdrachtgevers als andere zzp’ers heb ik regelmatig gesprekken over het geloof.”

Heb je niet-christelijke werknemers?
“Ik heb zelf geen werknemers. Ik werk wel samen met diverse andere zzp’ers, zowel christenen als niet – ­christenen.”

Sommige ondernemers gebruiken de Bijbel als specifieke leidraad omdat daar goede richtlijnen in staan. Zegt jou dat iets?
“Ik ben in mijn werk niet bewust bezig met de richtlijnen uit de Bijbel. Omdat ik Jezus wil volgen ben ik wel bezig met hoe Hij bepaalde situaties zou aanpakken in de omgang met andere mensen. In zijn algemeenheid merk ik dat mensen snel een oordeel hebben. Situaties zijn vaak veel complexer dan wij in eerste instantie denken. In gesprek gaan is dan veel belangrijker.”

 

Leo Polhuys

leopolhuys@maandbladreveil.nl