Bedrijfsnaam:
Vrieling Adviesgroep

Naam:
Gijsbert Meuleman

Branche: Financiële Dienstverlening

Korte beschrijving: Vrieling Adviesgroep adviseert zakelijke en particuliere klanten over verzekeringen, hypotheken, pensioenen, bankzaken, verzuim of over de aan- en verkoop van vastgoed. Bij alle diensten die we verlenen streven we naar een enthousiaste klant.

E-mail: mail@vrieling.nl
Tel: 00523 – 28 27 26
Locatie: Hardenberg, Dedemsvaart en Zwolle
Website: https://www.vrieling.nl/
LinkedIn:
https://nl.linkedin.com/company/vrieling-adviesgroep

 

 

 

 

 

 

Gijsbert Meuleman kiest bewust voor

Een vrije woensdag 

Gijsbert Meuleman weet veel, zo niet alles over financiën. Zijn werk als inkomensspecialist is hem dan ook op het lijf geschreven. Hij werkt bij de Vrieling Adviesgroep in Hardenberg, Dedemsvaart en Zwolle.

Ben je verliefd, verloofd, getrouwd? Heb je kinderen?
“Ik ben bijna vijf jaar getrouwd met Evelien. Wij wonen in het mooie Den Ham (Overijssel) en verwachten de komende zomer een tweeling.”

Vertel eens iets over je bedrijf en de geschiedenis ervan? Hoe lang werk je er al?
“De Vrieling Adviesgroep is opgericht in 1949 en vervolgens uitgegroeid tot een kantoor met ongeveer 230 medewerkers. Wij helpen onze klanten (zowel particulieren als bedrijven) bij het in kaart brengen en afdekken van financiële risico’s. Daarnaast kunnen wij helpen bij het sluiten van verzekeringen en hypotheken en hebben we een eigen makelaardijtak.”

Wat houdt jouw functie precies in?
“Als inkomensspecialist adviseer ik ondernemers en particulieren op het gebied van inkomen. Dat gaat dan vaak om pensioenvragen of vragen over inkomensverzekeringen zoals arbeidsongeschiktheid, overlijdensrisico.”

Werk je fulltime?
“Ik werk vier dagen per week en heb bewust gekozen voor één vrije dag waarop ik allerlei andere leuke dingen kan doen. De woensdagen besteed ik daarom aan maatschappelijke projecten en hobby’s.”

Maakt dit werk je gelukkig? Is het zwaar? Zou je ermee door willen gaan tot je 67e?
“Het geeft veel voldoening als je mensen kunt helpen hun financiële situatie in kaart te brengen en bepaalde risico’s af te dekken. Dat geeft de mensen rust. Dit werk zou ik  – zoals ik er nu naar kijk – prima kunnen volhouden tot mijn pensionering.”

Doe je aan bijscholing?
“In ons vak is het verplicht om je vakkennis bij te houden, maar het is ook leuk om nieuwe kennis op te doen en in de praktijk te brengen.”

“Heb je een christelijke visie voor het bedrijf waar je werkt?”
“Als familiebedrijf zijn wij gericht op continuïteit op de lange termijn. Kwaliteit en integriteit vormen daarbij de basis van onze dienstverlening: op fatsoenlijk zakendoen kan iedereen ons altijd aanspreken. Ik denk dat die visie strookt met christenzijn, met hoe je jezelf als christen op zou kunnen stellen in deze wereld.”

Heeft je christen-zijn invloed op je manier van werken/zaken doen? Met andere woorden: hoe ben je christen op je werk?
“Ik geloof in het liefhebben van je naaste, ook in mijn werk. Ik probeer dan ook altijd op een goede manier om te gaan met klanten, maar ook met collega’s.”

Heb je niet-christelijke collega’s?
“Zeker. En die houden je scherp!”

Sommige mensen gebruiken de Bijbel als specifieke leidraad omdat daar goede richtlijnen in staan. Zegt jou dat iets?
“Ja, de Bijbel leert ons hoe we met elkaar om moeten gaan. Thema’s als integriteit, duurzaamheid en naastenliefde kun je vanuit de Bijbel vaak op andere wijze insteken dan hoe de maatschappij ernaar kijkt.”

 

Leo Polhuys

leopolhuys@maandbladreveil.nl